Τουρκικά παιχνίδια με λαθρομετανάστες – Πως εγκατέλειψαν Αφγανούς

Σε τουρκικό χωράφι, στην Κεσάνη της Αδριανούπολης, και λέγοντας τους ότι βρίσκονται στην Ελλάδα, άφησαν  Τούρκοι διακινητές λαθρομεταναστών  37 Αφγανούς,μεταξύ των οποίων υπήρχαν γυναίκες και παιδιά!

Οι  Αφγανοί λαθρομετανάστες έμειναν κατάπληκτοι όταν είδαν μπροστά τους τους Τούρκους στρατιώτες και αμέσως ρώτησαν αν το σημείο που βρίσκονται είναι Ελλάδα.

 - Αυτή είναι η Ελλάδα, δεν είναι; ρώτησαν. 

Οι λαθρομετανάστες που συνελλήφθησαν στα τουρκικά εδάφη από τη στρατοχωροφυλακή, αφού κατέθεσαν, εστάλησαν στο κέντρο αλλοδαπών της περιοχής για απέλαση.

Στο θέμα αναφέρονται η Zaman  και Cumhuriyet- η δεύτερη δε παραθέτοντας και φωτογραφία ενός άντρα με ένα μωρό στην αγκαλιά και με τον τίτλο «Ένας λαθρομετανάστης με ένα μωρό στην αγκαλιά». 

Ειδικοί εκτιμούν ότι τα μέτρα φρούρησης στον Εβρο και ιδιαίτερα η »φράκτης » 12 χιλιομέτρων έχει περιορίσει πάρα πολύ σημαντικά την ροή λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα μέσω Εβρου. Όσοι δε από αυτούς επιμένουν  να θέλουν να περάσουν από εκεί οι διακινητές τους κοροϊδεύουν και τους λένε ότι πέρασαν στην Ελλάδα, ενώ τους αφήνουν κάπου κοντά στα σύνορα αφού τους πάρουν τα χρήματα… 

Διαβάστε ακόμη:

Τρύπια μαθήματα ανθρωπισμού από τη Τουρκία στην Ελλάδα


Έλληνες οι διακινητές λαθρομεταναστών που προκάλεσαν ελληνοτουρκική ναυμαχία στη Σύμη