Το τουρκικό «αστείο» με το Λαύριο και την «τρομοκρατία» παρατράβηξε

Του Λ.ΛΥΓΟΥΡΙΩΤΗ

Το ψέμα και η ξεδιάντροπη προπαγάνδα από την Άγκυρα δεν έχει τελειωμό.
Δεν το λέμε ως καινούργιο αλλά τα συνεχή τελευταία κρούσματα πρέπει να προβληματίσουν την Αθήνα και να πράξει  με τρόπο που να τα εξουδετερώνει!
Αφορμή για τα παραπάνω είναι ο κεντρικός – και από πολύ υψηλά – χειρισμός της υπόθεσης περί δήθεν …στρατοπέδου εκπαίδευσης Τούρκων τρομοκρατών  (Κούρδων κλπ) στο Λαύριο, Ωρωπό, Δήλεσι κλπ

Οι Τουρκοι ξεκίνησαν το »πες -πες» συστηματικά από τον Σεπτέμβριο αν και το παραμύθι ξεκινά από το 1977! Στόχος να δημιουργηθεί η βεβαιότητα ότι κάτι συμβαίνει. ότι είναι αλήθεια.

Στο πλαίσιο αυτό για να πείσουν έλεγαν και διάφορες ανοησίες ότι  οι εκπαιδευτές είχαν τα όπλα τους στην ρίζα μιας κορομηλιάς , ότι το …στρατόπεδο ήταν ένα τριώροφο …εξοχικό  στην Αττική, ότι οι εκπαιδευόμενοι το βράδυ έκαναν τους …σουβλατζήδες κλπ βλακείες…

Το επόμενο βήμα ήταν να διαδίδουν  ότι όλα αυτά τα έθεσε ο Ερντογάν στον Σαμαρά και ότι ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι θα … κλείσει το …Κέντρο Εκπαίδευσης!!!

Το Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι υπήρξε τέτοιος διάλογος μεταξύ των Πρωθυπουργών  ( και φυσικά επανέλαβε μονότονα ότι δεν υπάρχει θέμα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο ούτε θέμα … στρατοπέδου). 

Οι Τούρκοι όμως τον χαβά τους : Συνέχισαν να διαρρέουν  τα δικά τους, και να προσθέτουν ότι μας έδωσαν και …φωτογραφίες από την … εκπαίδευση, ότι έδειξαν τα στοιχεία στην ΕΛΑΣ κλπ κλπ!!!
Πριν μερικές ημέρες  για να συνεχίσει να έχει την Ελλάδα στο στόχαστρο διέρρευσε ότι το κεντρο …καθοδήγησης των τρομοκρατών στην Ελλάδα μεταφέρθηκε στην …Θεσσαλονίκη, στην περιοχή …Καραφάκι, σε μια 5όροφη πολυκατοικία!!!
Στη συνέχεια  και προκειμένου να μην εκτεθούν άρχισαν να διαρρέουν ότι η Ελλάδα τήρησε τον λόγο της και …έκλεισε το στρατόπεδο του Λαυρίου!!!Προφανής ο σκοπός: Και να γίνει πιστευτή και να … υπονομεύσει την ελληνική κυβέρνηση στο εσωτερικό.
Τι που η Αθήνα διέψευσε το …αυτονόητο : Ότι δεν έκλεισε τίποτα  αφού δεν υπήρχε …τίποτα!!! Η Άγκυρα το χαβά της και μάλιστα έβαλε -προχθές- και τον ίδιο τον κ. Ερντογάν να τα ισχυριστεί αυτά για να διαψευστεί και πάλι από την Αθήνα.
Έλα όμως που οι …γεωστρατηγικές ανάγκες της τουρκικής προπαγάνδας … ξεπερνούν τους Τούρκους  Κλουζώ της ΜΙΤ !!!. Έτσι καθώς προκρίθηκε ότι ένα χτύπημα κατά της Συρίας έχει πιο μεγάλη σημασία τώρα απ΄ότι κατά της Ελλάδας, βάζουν τις εφημερίδες να γράφουν αρχικά ότι οι τελευταίοι τρομοκράτες  μπήκαν από την Συρία και τώρα ότι ήδη … μετέφεραν το …Κέντρο Εκπαίδευσης από την Ελλάδα (Λαύριο) στην Συρία!!! 
Σήμερα λοιπόν η Sabah  στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Νέο πιόνι του  Ασάντ, το DHKP-C» γράφει ότι η τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C όταν …έκλεισε το «στρατόπεδο του Λαυρίου» στην Ελλάδα στράφηκε προς τη Λαττάκεια της Συρίας και εγκαταστάθηκε  σε ένα παλιό κτίριο σχολείου στο Ρας Αλ Μπασίτ. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας , αυτήν την στιγμή βρίσκονται εκεί 200 τρομοκράτες. Σημειώνεται  φυσικά από την εφημερίδα ότι, μετά τη συζήτηση που είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Σαμαρά και …έκλεισε το …«στρατόπεδο του Λαυρίου», η οργάνωση DHKP-C εγκαταστάθηκε στη Συρία. Καμία αναφορά στο ότι η Ελλάδα το έχει διαψεύσει!
Ο στόχος της διαρροής και εδώ διπλός : Και η Ελλάδα να μείνει  λασπωμένη και ο νέος στόχος – η Συρία- να χτυπηθεί είτε υπάρχει εκεί είτε όχι … κέντρο εκπαίδευσης του DHKP-C.
Είναι φανερό το σχέδιο αλλά φανερές και οι αφέλειές του και τα βλακώδη στοιχεία του . Το θέμα είναι τι άλλο – πέραν των,  χλιαρών μερικές φορές,  διαψεύσεων –  κάνει η Αθήνα. 
Εμείς πιστεύουμε ότι επειδή διόλου τυχαία δεν επιχειρεί να »μπλέξει» με ψευδείς ισχυρισμούς τον Πρωθυπουργό της χώρας πως ο ίδιος  παραδέχθηκε πως υπάρχει …στρατόπεδο και δήθεν υποσχέθηκε να το …κλείσει, και αυτό το υποστήριξε και ο ίδιος ο Ερντογάν δύο (2) φορές, η απάντηση πρέπει να είναι σε άλλο επίπεδο: Πιό ψηλό, πιο επίσημο!. Και με ενημέρωση και των εταίρων και συμμάχων  μας για τα ψεύδη που λέγονται και την προπαγάνδα που ασκείται!