Τουρκικό όχι στον Τσίπρα για το Barbaros

Του ΛΟΥΚΑ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Αρνητικά απάντησε η Τουρκία στο αίτημα του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ζήτησε για να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις να αποσύρει η Άγκυρα το πλοίο σεισμικών ερευνών »Μπαρμπαρός Χαϊρετίμ Πασά» από την περιοχή της ΑΟΖ Κύπρου.

Η σημερινή Hurriyet αναφέρει ότι αρμόδιος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, που μίλησε στην εφημερίδα, ειπε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή στην »πολιτική Κύπρου» της Τουρκίας, λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης στην Αθήνα και πρόσθεσε : »Δεν πρόκειται να αποσύρουμε το πλοίο Μπαρμπαρός επειδή ο Τσίπρας είπε έτσι». 
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο κ Αλ.Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, είχε πει : »Το πλοίο »Μπαρμπαρός», που ανήκει στην Τουρκία, παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ακόμα ο αρμόδιος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστήριξε ότι η πλευρά, η οποία σηκώθηκε από το τραπέζι στην Κύπρο, δεν είναι η τουρκική πλευρά.- ξέχασε όμως να πει ότι αιτία ήταν η πειρατεία του »Μπαρμπαρός» παρουσία τουρκικών φρεγατών στην κυπριακή ΑΟΖ