Τούρκοι επιτέθηκαν σε αμερικανούς ναύτες! – BINTEO

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, μέλη μιας κομματικής φοιτητικής οργάνωσης με κεμαλικές επιρροές είναι υπεύθυνα για την χθεσινή επίθεση εναντίον 3 ναυτών του στόλου των ΗΠΑ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Οι νεαροί Τούρκοι φωνάζοντας το σύνθημα «Γιάνκις, πηγαίνετε σπίτια σας»  επιχείρησαν να καλύψουν τα κεφάλια τους με κουκούλες, διαπράττοντας μια επίθεση που καταδίκασε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στο βίντεο όπου καταγράφεται το περιστατικό και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κεμαλικής οργάνωσης Ένωση Τουρκικής Νεότητας εμφανίζονται οι δράστες να περικυκλώνουν τους ναύτες, που ανήκουν στον αμερικανικό στόλο που έχει σταθμεύσει στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, να τους αποκαλούν «δολοφόνους» και να πετούν εναντίον τους πορτοκαλί μπογιά.

Σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τρεις αμερικανοί ναύτες δέχθηκαν επίθεση από περίπου 20 άτομα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, και μάλιστα βιντεοσκόπησαν την επίθεση και τη δημοσίευσαν στη συνέχεια στο διαδύκτιο ώστε να επιδείξουν την πράξη τους!

Η αντίδραση των ΗΠΑ ήταν άμεση και η Αμερικανική Πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι η επίθεση κατά των ναυτών ήταν αποκρουστική.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, το περιστατικό συνέβη ενώ οι ναυτικοί, που υπηρετούν στο USS Ross, βρίσκονταν σε άδεια και περιφέρονταν στην πόλη, όταν περίπου 20 άτομα που ανήκουν στην Τουρκική Ένωση Νέων ξεκίνησαν να παρενοχλούν “φραστικά και σωματικά τους ναύτες”.

Το βίντεο δείχνει έναν από τους Τούρκους που φωνάζει στους Αμερικανούς: «Σας θεωρούμε φονιάδες, δολοφόνους, θέλουμε να φύγετε από την χώρα μας»

Στη συνέχεια οι θερμοκέφαλοι Τούρκοι έσπρωξαν τους ναύτες και τους έριξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Αρκετοί από τους Τούρκους προσπάθησαν να αρπάξουν έναν από τους Αμερικανούς με λευκές κουκούλες τις οποίες προσπάθησαν να τις περάσουν στα κεφάλια των ναυτών, την ώρα που άλλοι Τούρκοι φώναζαν “Γιάνκιδες πηγαίνετε σπίτια σας”. Τελικά οι ναύτες κατάφεραν από μόνοι τους να απελευθερωθούν.

«Οι ναύτες κατάφεραν να απεμπλακούν από την κατάσταση, χωρίς να τραυματιστούν και επέστρεψαν στην ασφάλεια του αμερικανικού πλοίου USS Ross,» σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανικού Ναυτικού.

Τα διεθνή δίκτυα, όπως το ABC, στα δημοσιεύματά τους, τονίζουν το αντιφατικό γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη ενώ υποτίθεται ότι η Τουρκία, αν και μουσουλμανική χώρα, είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και μέλος του ΝΑΤΟ. «Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια ….τα τουρκικά λιμάνια εδώ και πολύ καιρό είναι από τους πολύ δημοφιλείς προορισμούς για τα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, και οι ναύτες μας έχουν απολαύσει τη ζεστή τούρκικη φιλοξενία,» είπε το Πολεμικό Ναυτικό.

Η επίθεση αυτή με κουκούλες συνδέεται με ένα περιστατικό που συνέβη στο Ιράκ τον Ιούλιο του 2003, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν τα μέλη μιας μονάδας των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και οδήγησαν τους συλληφθέντες για ανάκριση αφού τους είχαν φορέσει κουκούλες στα κεφάλια τους.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ χαρακτήρισε το βίντεο, που προφανώς γύρισε ένα από τα μέλη της συμμορίας, «αποκρουστικό» και καταδίκασε την επίθεση.


«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τεράστια πλειονότητα των Τούρκων θα συμφωνήσουν μαζί μας και θα καταδικάσουν μία ενέργεια που προσβάλλει σε τέτοιο βαθμό την φήμη της Τουρκίας ως φιλόξενης χώρας» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.



Στο λογότυπο της κομματικής οργάνωσης κυριαρχεί η μορφη του Κεμάλ Ατατούρκ

Η Τουρκία αποτελεί εδώ και καιρό ένα σημαντικό εταίρο της Ουάσιγκτον στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ωστόσο το αντιαμερικανικό αίσθημα έχει οξυνθεί σε πολλές ομάδες της κοινωνίας, ειδικά μετά την αμερικανική εισβολή το 2003 στο Ιράκ.

Μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Οκτωβρίου κατέδειξε ότι το ποσοστό των Τούρκων που είναι διάκεινται θετικά έναντι των ΗΠΑ φθάνει μόλις το 19%.

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, abcnews,
Πηγή φωτογραφίας: TGB