Προς όσους επιμένουν να «σκοτώσουν» όλους του Τούρκους των Ιμίων! Η απάντηση

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
 
 Ναι ,επιμένουμε πως δεν έχουν πεθάνει όλοι οι τούρκοι κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ιμίων.
 
  Δεν κάνουμε θαύματα, ούτε αναστήθηκε κάποιος, απλά να διευκρινίσουμε πως ο Ερτζάν Κιρέτστεπε, ο οποίος είναι φυλακισμένος με τις κατηγορίες οπλοστασίου που βρέθηκε στην περιοχή  Ποϊράζκοϊ αλλά κατηγορείται και για  συμμετοχή στην υπόθεση «Βαριοπούλα», συνελήφθη το 2009.
.
  Ας δούμε το δημοσίευμα της Radikal εκείνης της εποχής  η οποία γράφει. «Συνελήφθη ο αρχηγός του Καρνάκ(σ.σ Ιμια) για την υπόθεση του οπλοστασίου. Ο Ερτζάν Κιρέτστεπε ήταν ο επικεφαλής της ομάδας SAT που είχε αποβιβαστεί στα Ιμια»
 
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=932641&CategoryID=77
 

  Αλλά αν θεωρήσουμε πως η εφημερίδα γράφει κάτι λάθος (σ.σ. θεωρίες συνωμοσίας) Ας διαβάσουμε τι είπε στην απολογία του ο ίδιος στις 15 Απριλίου το 2010 , στη δίκη του , «έχω λάβει παράσημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη διάσωση στο πλοίο Αβράσια και τη συμμετοχή μου στην επιχείρηση των Ιμίων όπου ήμουν επικεφαλής της ομάδας μου και τώρα με δικάζεται σαν τρομοκράτη, αυτό με ενοχλεί και δεν το αντέχω».
 
 Να υπενθυμίσουμε, πως ο επικεφαλής της δεύτερης ομάδας ο Αλί Τούρκσεν στην απολογία του στη δίκη της υπόθεσης του κρυφού οπλοστασίου  Ποίράζκοϊ που συνδέεται με την Εργκενεκόν,  τον Ιούλιο του 2010 στην απολογία του στο δικαστήριο, δήλωσε : “ Δεν λυπάμαι που τώρα με κατηγορούν. Πιστεύω πως θα αθωωθούμε. Μονο οι οικογένειες μας ταλαιπωρούνται. Συμμετείχα σε δυο σημαντικές.αποστολές  H πρώτη ήταν η εισβολή στο πλοίο Lucky-S με 14  τόνους ναρκωτικών. Και η δεύτερη ήταν η επιχείρηση Καrdak  (Ιμίων) όπου ήμουν ο επικεφαλής της ομάδας. Και στις δυο επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε μια σφαίρα.»
 
Παράλληλα δημοσιεύσαμε και όσα είπε ο συντονιστής όλης της επιχείρης ο Ιζ Μετίν ο οποίος μίλησε σε ντοκιμαντέρ στην εκπομπή Αρένα στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D το 2011. Δεν είχε πεθάνει και αυτός.
 
https://www.onalert.gr/stories/oi-ellines-ekanan-lathos-pou-den-esteilan-tous-andres-tous-sta-ditika-imia
 
 
 Αναφέραμε πως ο Εγνκίν Ερκμαν πέθανε , όχι όπως γράφτηκε από άλλους στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όπως ψάξαμε και βρήκαμε πως πέθανε στο Τουρκμενιστάν.
 
  Οσο για τα πάρκα και μνημεία  των «πεσόντων των Ιμίων» στην Κωνσταντινούπολη .. να διευκρινίσουμε κάτι στην Τουρκία υπάρχουν δεκάδες μνημεία «πεσόντων  Κύπρου» το 1974.  Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πέθαναν όλοι όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση εισβολής της Κύπρου! Κάποιοι ναι,  πάντως όχι όλοι.
 
  Και όπως είχαμε γράψει στις 28/01/2013 «Κάποιοι, κομάντος των Ιμίων μετά από 17 χρόνια πέθαναν, αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας περι  θανάτου όλων, απλά  δεν ευσταθούν.»