Τούρκος καθηγητής σε επιτροπή αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τούρκος καθηγητής ορίστηκε σε Επιτροπή Αξιολόγησης της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Πρόκειται, όπως αναφέρει μερίδα τουρκικών ΜΜΕ,  για τον καθηγητή Γυναικολογίας και Μαιευτικής κ. Χακάν Σατίρογλου  (Hakan Şatıroğlu) ,για τον οποίο αναφέρεται ότι  είναι η πρώτη φορά που Τούρκος επιστήμονας εξελέγη στην Επιτροπή Αξιολόγησης που θα αποφασίζει για το ποιοι επιστήμονες θα προσληφθούν στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. 

Ο Δρ. Hakan Şatıroğlu, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι  η επιστήμη είναι παγκόσμια και ως εκ τούτου δεν έχει »ιθαγένεια» και  πανεπιστημιακοί από διάφορες χώρες που έρχονται σε επαφή εμπειρογνώμονες στον τομέα τους θα πρέπει να καθορίζονται από τις επιτροπές αξιολόγησης.Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο οι  ακαδημαϊκές επιλογές γίνονται με αυτόν τον τρόπο.που αποδεικνύει ότι η επιστήμη είναι καθολική έκφραση.

Ακόμη ο κ. Şatıroğlu, εξήρε το επιστημονικό έργο και την ιστορία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και της Ιατρικής του  Σχολής και δήλωσε υπερήφανος και ότι  τον τιμά που ένας Τούρκος επιστήμονας θα είναι στην επιτροπή αξιολόγησης. Είπε ακόμα ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι ένα σημάδι  ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στους επιστήμονες.