Ο Τούρκος κομάντος των Ιμίων που έγινε …εκατομμυριούχος!

Toυ Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Πήρε μέρος στην κατάληψη των Ιμίων ως κομάντος . Επέβαινε στο ελικόπτερο Σικόρσκι που αργότερα έπεσε και σκοτώθηκαν 5 άλλοι κομάντος- ο ίδιος τραυματίστηκε. Συνέχισε την ζωή του ως άνδρας ασφαλείας και έφθασε στο αποκορύφωμα με << αντι-τρομοκρατική>> καριέρα στην Σομαλία!
 Ο λόγος για τον Τούρκο  πρώην κομάντο Αχμέτ Τσετίν η ιστορία του οποίου έγινε σήμερα θέμα στις εφημερίδες Sabah ( με τον τίτλο « Ο ανάπηρος Καρντάκ κατέκτησε την Αφρική»  και Takvim. που διαψεύδει – και από αυτή την πλευρά – τα παραμύθια κάποιων ευφάνταστων «συναδέλφων»  στην Ελλάδα που ήθελαν ΟΛΟΥΣ τους Τούρκους κομάντος των Ιμιων να έχουν σκοτωθεί! .

Η κρίση των Ιμίων που είχε φέρει το 1996 την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου, γράφει η Σαμπάχ,  , δημιούργησε μια εταιρεία «θαύμα»!. Η ιστορία της επιτυχίας του Αχμέτ Τσετίν ο οποίος ήταν  ένας από τους 12 κομάντος που ύψωσαν την τουρκική σημαία στο νησί, έφθασε μέχρι την Σομαλία .
 
Ο Τσετίν ο οποίος «γλίτωσε τραυματισμένος από το ατύχημα Σικόρσκι κατά την επιχείρηση στα Ιμια όπου είχαν σκοτωθεί 5  κομάντος» –  όπως αναφέρεται στην εφημερίδα-    στην συνέχεια αποστρατεύτηκε και έγινε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.

 Η ομάδα Τσετίν κέρδισε την κατακύρωση του αεροδρομίου του Μογκαντίσου στην Σομαλία. Η επιτυχία όμως δεν περιορίζεται εκεί. Πολλές φορές η ασφάλεια των αεροσκαφών της τουρκικής πολιτικής αεροπορίας στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή και η ασφάλεια σημαντικών προσώπων , αφέθηκε στον Τσετίν.