O τουρκικός Τύπος σήμερα 21-01-2013

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    « Η πρώτη του επίσκεψη στην Άγκυρ» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα υποστηρίει πως ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό θα την πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο στην Τουρκία.Η Milliyet γράφει πως αναμένεται ο Κέρι να συναντηθεί και με τους βουλευτές του φιλο-κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας.

   «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις σπίτι» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως το ποσοστό του ΦΠΑ στην οικοδομή το οποίο θα αυξηθεί από το 1% στο 18% προκαλεί το ενδιαφέρον για αγορά διαμερισμάτων άμεσα καθώς και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

   « Kατηγορίες πράκτορα σε δικηγόρους» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι 14 δικηγόροι που συνελήφθησαν στα πλαίσια της επιχείρησης καταπολέμησης της οργάνωσης DHKP-C, κατηγορούνται πως συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με τους λειτουργούς του τουρκικού κράτους και τις έδιναν στην Ελλάδα και τη Συρία.