Τουρκία: Εκατοντάδες ακίνητα οι πραξικοπηματίες του 80

H επιτροπή Κοινοβουλίου που ερευνά τα πραξικοπήματα αποκάλυψε τεράστια σκάνδαλα.

Τουρκία: Εκατοντάδες ακίνητα οι πραξικοπηματίες του 80

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σε απίστευτα επίπεδα βρίσκεται η περιουσιακή κατάσταση των πρωταγωνιστών τους πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου του 1980 γεγονός που προκαλεί πως οι πρώην στρατηγοί απέκτησαν πολλά ακίνητα που κανείς δεν μπορούσε να τους ρωτήσει πως τα απέκτησαν.
Σύμφωνα με την επιτροπή του Κοινοβουλίου που ερευνά το συγκεκριμένο πραξικόπημα οι 5 αρχηγοί του πραξικοπήματος μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους διαθέτουν 229 διαμερίσματα και 169 βίλες!

Συγκεκριμένα ο αρχηγός του πραξικοπήματος πρώην στρατηγός Κενάν Εβρέν μέσω του γαμπρού του διαθέτει 3 πολυκατοικίες και 16 οικόπεδα σε όλη την Τουρκία.
Η κόρη και ο γιος του πρωην αρχηγού του Στρατού Ξηράς Νουρετίν Ερσίν διαθέτουν 169 βίλες, 2 πολυκατοικίες με δεκάδες διαμερσίματα. Ο γαμπρός του πρώην αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας διαθέτει 90 βίλες, 3 καταστήματα όπως και ο γιός του διαμερίσματα στην Κωνσταντινούπολη. Η νύφη του πρώην αρχηγού της στρατοχωροφυλακής Σεντάτ Τζελάσουν διαθέτει 224 διαμερίσματα στην περιοχή Tσάνκαγια στην Άγκυρα.
Στο λογαριασμό της νύφης του πρώην αρχηγού της Ναυτικού Νεζάτ Τουμέρ βρέθηκαν περίπου 300.000 Ευρώ.
Όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δείχνουν πως οι πραξικοπηματίες είχαν εκμεταλλευτεί τις θέσεις τους για να αποκτήσουν τεράστιες περιουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο ήταν το “βαθύ κράτος” της Τουρκίας


Η “αίθουσα των πραξικοπημάτων” άνοιξε στην Τουρκία!

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.