Τουρκία: Γεραπετρίτης και Φιντάν μίλησαν για τον πόλεμο στο Ισραήλ και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ.Γεραπετρίτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Φιντάν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν είχε σήμερα 1η Νοεμβρίου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα» ενώ προστίθεται ότι «ο υπουργός Φιντάν τόνισε τη σημασία της κήρυξης πλήρους κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό και της επείγουσας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Συζητήθηκαν, επίσης η προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.