H Tουρκία θα κατασκευάσει και αεροπλανοφόρο!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Η Τουρκία «πατάει γκάζι «  ,στην κούρσα των εξοπλισμών με αποκορύφωμα τα σχέδια για την κατασκευή αεροπλανοφόρου! Σύμφωνα με τούρκου αξιωματούχους το κόστος αυτού του σχεδίου φτάνει στα 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια.  Η Άγκυρα γίνεται επικίνδυνη με τις βλέψεις της.

     Η τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρει πως το θέμα θα τεθεί στη χειμερινή συνεδρίαση του Ανώτατο Στρατιωτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το δεκαετές σχέδιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
     Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίρς το αεροπλανοφόρο θα ΄χει μήκος 140 μέτρων και εκτόπισμα 24.000 τόνων. Οι γείτονες μας ευελπιστούν πως μέσα σε 5 χρόνια το αεροπλανοφόρο να έχει παραδοθεί στον τουρκικό Στόλο και μετά από δοκιμές ενός έτους να είναι έτοιμο προς κάθε χρήση.
     Η τουρκική εφημερίδα πάντως αναφέρει πως αρχικά το πλοίο θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 8 ελικοπτέρων, 100 οχημάτων και 1000 ατόμων.Παράλληλα το πλοίο θα έχει περιορισμένες δυνατότητες απονείωσης και προσνείωσης αεροσκαφών.
Το αεροπλανοφόρο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και πολεμικών αεροσκαφών και θα μπορεί να πλέει στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η Άγκυρα δείχνει πως έχει μεγαλεπήβολα σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων δράσης των Ενόπλων δυνάμεων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις φρεγάτες για «αντιαεροπορική άμυνα περιοχής» ναυπηγεί η Τουρκία