Τουρκία: »Μας παρενοχλούν Ελλάδα και Γαλλία» στο Αιγαίο

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σε λίγο κάτι σαν «Ελλάς Γαλλία, συμμαχία σε …προκλήσεις κατά της Τουρκίας», θα φθάσουν να λένε οι Τουρκοι, με τα σενάρια που σκαρφίζονται για να δημιουργούν κλίμα στο Αιγαίο !

Ετσι ξανά-μανά έχουμε νέες αναφορές από την Αγκυρα περί δήθεν παρενόχλησης τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά Φάντομ, προσθέτοντας αυτή την φορά και περιστατικό με …παραβίαση του ΕΧ της Τουρκίας από γαλλικό ιπτάμενο μέσο!

Αντιστροφή

Συγκεκριμένα σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, αναφέρεται ότι τέσσερα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν χθες εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο και κατά τις πτήσεις αυτές έγινε δήθεν παρενόχληση από δύο ελληνικά F- 4, στις 16:26 νοτιοδυτικά της Χίου, για 1 λεπτό με εγκλωβισμό από ραντάρ.

Βέβαια οι Τούρκοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η διαδικασία αναγνώρισης -αναχαίτισης έγινε διότι τα τουρκικά μαχητικά είχαν μπει παράνομα στο FIR Aθήνας, ενώ ξεχνούν επίσης και τις άλλες προκλήσεις – παραβιάσεις – που έκαναν σωρηδόν.τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα….

Και παραβίαση από τη Γαλλία

Επίσης σε είδηση στο ίδιο πρακτορείο, αναφέρεται ότι το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου γνωστοποίησε ότι αεροπορικό μέσο της Γαλλίας, του οποίου δεν εξακριβώθηκε ο τύπος, παραβίασε χθες τον τουρκικό εναέριο χώρο επί 2 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, σε ύψος 14.000 ποδιών, νοτιοδυτικά, της χερσονήσου της Ντάττσα των Μούγλων.