Τουρκία: Με εντολή Ερντογάν στέλνει 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Η Τουρκία θα στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ικανότητα ελιγμών και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στην γειτονική χώρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών», καταλήγει.

Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν μαζί με τους ευρωπαίους πυροσβέστες, που έχουν διατεθεί μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, επιπρόσθετες δυνάμεις από Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία, ενώ έχουν διατεθεί στην αεροπυρόσβεση 2 αεροσκάφη από Ιταλία, 2 από Γαλλία, 1 από Κροατία και 2 ακόμα από Κύπρο.

Επίσης συνδρομή σε διμερές επίπεδο παρέχουν το Ισραήλ με 2 αεροσκάφη και η Ιορδανία με 4 ελικόπτερα.