Τουρκία: «Μήνυμα» από το Συμβούλιο Ασφαλείας στην Ελλάδα – «Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο γεγονός»

Η Τουρκία, με την γνωστή πλέον ρητορική της, προκαλεί ξανά την Ελλάδα, αυτή τη φορά μέσω του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ενώ παρών ήταν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης γίνεται ειδική αναφορά στις «προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας».

«Οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα δεν θα γίνει ανεκτό από την Τουρκία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι αποτρόπαιες επιθέσεις, που αποτελούν εκδηλώσεις ρατσισμού κατά του Ισλάμ και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, έχουν καταδικαστεί έντονα. Υπενθυμίστηκε ότι όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκεία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters