«Οι S-400 θα εξαφανίσουν τα ελληνικά F-16 από το Αιγαίο» λένε Τούρκοι αξιωματικοί [vid]

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την παραλαβή των S-400, στην Τουρκία αυξάνεται η «επιθετική» ρητορική σχετικά με την υπόθεση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, με την Ελλάδα να μπαίνει στο «στόχαστρο» με αφορμή το Αιγαίο.

Τούρκοι αξιωματικοί που μίλησαν για την αγορά των  S-400, «απασφάλισαν» κατά της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι τόσο τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη όσο και τα ελληνικά πολεμικά πλοία δεν θα «κυκλοφορούν» λόγω των ρωσικών πυραύλων.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσαν ότι: «Με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 τα ελληνικά F-16 δε θα πετούν στο Αιγαίο και τα ελληνικά πλοία δε θα μπορούν να κυκλοφορούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άγκυρα ετοιμάζεται να παραλάβει τους S-400 σε λίγες ημέρες, παρά τις αντιδράσεις της Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, στην Τουρκία εκφράζουν την εκτίμηση ότι ούτε τα υπερσύγχρονα 5ης γενιάς ισραηλινά μαχητικά F-35 δε θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε στο τουρκικό κανάλι ΑΤV o αντιστράτηγος Ε.Α Φ. Ερενέλ δείχνοντας ότι η Άγκυρα δε βλέπει τους S-400 ως αμυντικό όπλο, και ότι η απόκτηση τους επηρεάζει και την Ελλάδα παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: skai.gr