Τουρκία: «Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία για τα ΜΟΕ» – Τι συμφωνήθηκε

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει «θετική» τη συνάντηση των αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εφαρμόσουν τα ΜΟΕ που έχουν συμφωνηθεί και να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό επικοινωνίας, ώστε να βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Την ίδια ανακοίνωση εξέδωσε μετά από λίγη ώρα και το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ:

«Στις 13 Νοεμβρίου 2023, αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Τουρκία πραγματοποίησαν νέο γύρο συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, με οικοδεσπότη το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και οι δύο αντιπροσωπείες περιελάμβαναν πρεσβευτές, υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εφαρμόσουν ή να επανενεργοποιήσουν έναν αριθμό προηγουμένως συμφωνηθέντων ΜΟΕ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει από την ελληνική πλευρά».

Διαβάστε τι ανέφεραν πηγές του ΥΠΕΘΑ για την ατζέντα των συνομιλιών.

Πηγή / Φωτογραφία Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας