Τουρκία: Το μόνο που δεν είπε ακόμη είναι ότι η Ελλάδα – εκτός από τα νησιά – «κατέλαβε» και το… Λαύριο

Συνεχίζεται το ανθελληνικό κρεσέντο στην Τουρκία, από την κορυφή μέχρι τη βάση: από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι την τουρκική αντιπολίτευση και τον τουρκικό Τύπο.

Πριν λίγα 24ωρα ο Ερντογάν έκανε λόγο για νησιά που έχει υπό την «κατοχή» της η Αθήνα, στα οποία, αν το αποφασίσει η Τουρκία, «θα έρθει μια νύχτα».

Λίγο αργότερα πήρε την σκυτάλη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, που ρωτήθηκε ευθέως αν η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στην Ελλάδα με τον Τούρκο πολιτικό να τα «μασάει»: απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε.

Από κοντά και το πρωτοσέλιδο της αντιπολιτευόμενης στον Ερντογάν εφημερίδας Sozcu, που γράφει: «Σας τα λέγαμε για τα νησιά πως μας τα πήραν οι Έλληνες… Τώρα ξυπνήσατε;»

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το ενδεχόμενο πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας απασχολεί και την τουρκική τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ο διάλογος της παρουσιάστριας του Haber Turk με τον Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή Γκουργκάν Ζενγκίν.

Η παρουσιάστρια διερωτήθηκε εάν μπορεί η ένταση να φτάσει σε επίπεδο πολέμου και η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα, με τον Ζενγκίν να της απαντά ψύχραιμα, θυμίζοντας ότι Άγκυρα και Αθήνα είναι και οι δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

Και «ξαναζεσταμένο» σενάριο «Κούρδων τρομοκρατών» στο Λαύριο

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ακολουθεί την «πεπατημένη» στο δικό του αντικείμενο, δηλαδή να ανακαλύπτει «καταυλισμούς Κούρδων τρομοκρατών» στην Ελλάδα.

Και λέμε «πεπατημένη» γιατί είναι η πολλοστή φορά που το κάνει, αδιαφορώντας για τις ελληνικές διαψεύσεις. Θυμίζουμε πως σε ανάλογες δηλώσεις του Σοϊλού στις 19 Αυγούστου, η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ήταν άμεση και κατηγορηματική:

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου», είχε αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ματαίως. Διότι με αφορμή τη σύλληψη στην Κωνσταντινούπολη ενός Κούρδου, του Hüsamettin Tanrıkulu, άρχισαν πάλι τα σενάρια: ότι εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο, ότι μπήκε στην Τουρκία κατ’ εντολήν του PKK και ότι σκοπός του ήταν να βάλει βόμβες σε μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας.

Και τα σενάρια αυτά δεν τα έγραψε κάποιος ευφάνταστος μυθιστοριογράφος, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού, με ανάρτησή του στο Twitter:

Όλως συμπτωματικώς, η Yeni Safak – εφημερίδα που απηχεί πιστά τις θέσεις και τις απόψεις του συστήματος Ερντογάν στην Τουρκία – φιλοξενεί σήμερα ολόκληρο αφιέρωμα στο Λαύριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «έχει λάβει εικόνες από το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο είναι το κέντρο συγκέντρωσης των τρομοκρατών κατά της Τουρκίας στην περιοχή της Αττικής στην Ελλάδα. Οι εικόνες που έλαβαν οι πηγές ασφαλείας αποκάλυψαν ότι η Ελλάδα διέθεσε ξεχωριστά δωμάτια για γραφεία σε κάθε τρομοκρατική οργάνωση του καταυλισμού».

Πάντα κατά την Yeni Safak «το Στρατόπεδο Λαυρίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1985 για τους λεγόμενους πρόσφυγες στην Ελλάδα έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες. Το στρατόπεδο, το οποίο παρακολουθούν στενά η ΜΙΤ και η Αστυνομία, αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα. Το πρώτο τμήμα της Αθήνας αποτελείται από 4 ξεχωριστές πολυκατοικίες και περίπου 80 διαμερίσματα. Η περιοχή περιβάλλεται από ψηλά τείχη. Τα μέλη της οργάνωσης στο στρατόπεδο το φρουρούν συνεχώς. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από κοντέινερ και σκηνές, 1,5 χιλιόμετρο από το κεντρικό στρατόπεδο».

Το «σενάριο» της τουρκικής εφημερίδας έχει και «λεπτομέρειες» του τύπου «Σε κάθε δωμάτιο μένουν από 4 έως 8 τρομοκράτες. Για να συγκαλύψουν τις τρομοκρατικές ενέργειες, στον καταυλισμό υπάρχουν συνεχώς οικογένειες με 4-5 παιδιά» ή ότι «…Μαθήματα όπως για δολιοφθορές και κατασκευή βομβών δίνονται κυρίως στις αγροτικές περιοχές όπου υπάρχουν κοντέινερ και σκηνές. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται γενικά καθημερινά με στρατιωτική πειθαρχία, η ώρα της οποίας καθορίζεται εκ των προτέρων».