Η Τουρκία χτίζει νέα φυλάκια «φρούρια» στα σύνορα της

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

       Η Άγκυρα αντιλαμβανόμενη πως η δράση του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη, με τον τουρκικό στρατό να εγκλωβίζεται τη νύχτα στα φυλάκια και στα στρατόπεδα, αποφάσισε να ενισχύσει την κατασκευή των φυλακίων.
       Έτσι ο οργανισμός κατασκευής κτιρίων της Τουρκίας, ξεκίνησε το έργο κατασκευής νέων φυλακίων στα σύνορα με το Ιράν. Τα νέα φυλάκια είναι φρούρια και σύμφωνα με τους κατασκευαστές, οι ρουκέτες δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα περισσότερα κτίρια.
     
       Παράλληλα στα νέα φυλάκια «φρούρια» όπως τα αποκαλούν οι γείτονες μας έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, κάμερες νυχτερινής όρασης κτλ.
       Σύμφωνα με τον νομάρχης της πόλης Βαν,Μουνίρ Καράλογλου 37 από τα 43 φυλάκια στην περιοχή έχουν χτιστεί από την αρχή ενισχύοντας την φύλαξη των συνόρων με το Ιράν. Παράλληλα έχουν χτιστεί και άλλοι 45 πύργοι παρατήρησης.
       Το κόστος της δράσης του PKK στο τουρκικό δημόσιο δεν είναι μόνο η αγορά των όπλων αλλά και η προσπάθειες περιφρούρησης των συνόρων.
       Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί για πολλές επιθέσει των Κούρδων καθώς πολλά από τα φυλάκια είναι παλιά και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής. Όπως αυτό στα σύνορα με τη Συρία.
   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο στρατός κάνει συμφωνίες με το PKK»

Τουρκία εναντίον Κούρδων. Απολογισμό απωλειών έκανε ο Ερντογάν