Τουρκικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Λέσβου την ώρα που «ψήνεται» συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Μεγάλη ναυτική άσκηση στα ανοιχτά της Λέσβου πραγματοποιεί η Τουρκία, την ώρα που μάλιστα οργιάζει το παρασκήνιο για το ενδεχόμενο συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα πολλά τουρκικά σκάφη (φρεγάτες, πυραυλάκατοι, ακόμη και υποβρύχια) έχουν αναπτυχθεί στα ανοιχτά της Λέσβου στο πλαίσιο μεγάλης ναυτικής άσκησης που περιλαμβάνει και σενάρια απόβασης.

Μάλιστα οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει ένα «τόξο», σχεδόν «περικυκλώνοντας» το ελληνικό νησί.

Επιπλέον έντονη αεροπορική δραστηριότητα υπάρχει από το πρωί στο Αιγαίο, θέτοντας σε συναγερμό την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Κι αυτό την ώρα που η κυβέρνηση αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε αναφέρει πως δεν υπάρχει στον ορίζοντα συνάντηση με τον Ερντογάν, ούτε καν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που θα βρίσκονται και οι δύο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

Αντιθέτως ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή ανέφερε: «Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του».

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Μέχρι στιγμής τα προγράμματα των δυο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτει η παρουσία τους στις ΗΠΑ».

Και πρόσθεσε: «Αν παρατείνει το πρόγραμμά του ο κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί νωρίτερα, και υποβληθεί τέτοιο αίτημα συνάντησης αυτό θα εξεταστεί διπλωματικά και θα απαντηθεί θετικά. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι καινούριο».

(Φωτο Αρχείου)