Τουρκικές ασυναρτησίες με «πυρηνικά όπλα» και «πόλεμο» με «μήλον της έριδος» την Κρήτη

Το ένα πιο ευφάνταστο σενάριο από το άλλο φιλοξενούνται πλέον στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, λες και επιδίδονται σε διαγωνισμό παραληρηματικών ασυναρτησιών με στόχο πάντα την Ελλάδα και επίκεντρο – εσχάτως – την Κρήτη.

Το νέο «κοσκινάκι» τους είναι οι S-300 που βρίσκονται από τη δεκαετία του ’90 στην Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι δεν πείθουν κανέναν σε διεθνές επίπεδο – χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα – φαίνεται πως απευθύνονται κυρίως στο εσωτερικό κοινό, προσβλέποντας στα όποια ανθελληνικά αντανακλαστικά Τούρκων εθνικιστών, ενόψει και τον εκλογών του 2023.

Χθες σας παρουσιάσαμε την κενοφανή θεωρία «πώς οι S-300 στην Κρήτη έχουν αναβαθμιστεί σε S-400» με εμπνευστή τον «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι στην Κρήτη «μπορεί» να «τοποθετηθούν πυρηνικά» (σσ χωρίς κάποιο στοιχείο ή πληροφορία, αλλά ως «έμπνευση» μιας παρουσιάστριας), ενώ το νησί είναι «πιθανό σημείο σύγκρουσης» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία γιατί… έτσι, επειδή έχει την «ατυχία» να βρίσκεται καταμεσής της ΑΟΖ που περιγράφει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, κατά παράβαση σχεδόν κάθε διάταξης του Δικαίου της Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το CNN Turk έκανε λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Κρήτη, η οποία κατά έναν αναλυτή μπορεί να αποτελέσει μήλον της έριδος οδηγώντας ακόμη και σε ελληνοτουρκική σύγκρουση.

«Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ.

Αυτός με τη σειρά του απαντά πως «πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».

Ο ίδιος, ακολουθώντας πιστά το αφήγημα Ερντογάν, έβαλε στην κουβέντα και το θέμα της στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. «Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr