Τουρκική προπαγάνδα για την Κυπριακή ΑΟΖ από το TRT με δηλώσεις Κατρούγκαλου και Κοτζιά!

Τις τουρκικές θέσεις για την κυπριακή ΑΟΖ προπαγανδίζει το κρατικό τουρκικό κανάλι TRT.

Λογικό.

Όμως η Άγκυρα θέλει να περάσει την προπαγάνδα της και στην Ελλάδα. Τη «δουλειά» αναλαμβάνει το παράρτημα του TRT που προβάλλει διαδικτυακά βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους.

Το βίντεο έχει τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» και είναι διάρκειας τριάμισι λεπτών. Σ’ αυτό διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι η Λευκωσία προχώρησε σε «μονομερείς ενέργειες» με στόχο να «παραμερίσει τους τουρκοκύπριους». Γίνεται μάλιστα λόγος και σε «καταπάτηση των δικαιωμάτων των τουρκοκύπριων».

Στο βίντεο γίνεται αναφορά στο «Μπαρμπαρός» και τον «Πορθητή», ενώ είναι διανθισμένο με πολλές δηλώσεις του Ερντογάν.

Για τις ανάγκες της προπαγάνδας του, το TRT «επιστρατεύει» και αποσπασματικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του νυν υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, οι οποίοι «πλασάρονται» ως «ονόματα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στο παρελθόν στην κορυφή της ελληνικής διπλωματίας έχουν επίγνωση των δικαιωμάτων της Τουρκίας».

Από τον Νίκο Κοτζιά χρησιμοποιείται η φράση «στην ενέργεια πρέπει να πάρει μέρος και η Τουρκία και δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες». Και από τον Γιώργο Κατρούγκαλο το «πώς μπορεί αποκλείσει κανείς την Τουρκία από την περιοχή που έχει έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;».


Δεν είναι η πρώτη φορά που το TRT δημοσιοποιεί ανάλογα προπαγανδιστικά βίντεο. Στο παρελθόν έχει δημοσιοποιήσει πολλά βίντεο για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Συχνά πυκνά δε, φιλοξενεί τις απόψεις του ψευδομουφτή για να υποστηρίξει ότι καταπατώνται τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας.