Τουρκικό ΥΠΑΜ: Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες, προστατευμένο από τον στόλο μας – Δεν θα επιτρέψουμε εκφοβισμούς

Μέρα δεν περνάει μέρα που οι Τούρκοι δεν προκαλούν. Έτσι και σήμερα, Κυριακή, το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρέλαβε τη «σκυτάλη».

Αναφορικά με τις δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο, το τουρκικό ΥΠΑΜ, έκανε μία ανάρτηση στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Ολόκληρη η δημοσίευση:

Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν-προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι, υψηλούς τόνους διατήρησε το Σάββατο (05/09), και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι: «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται» για να προσθέσει ότι «είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι «προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Άγκυρα εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι είναι έτοιμη να «μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο».