O τουρκικός Τύπος σήμερα 02-02-2013

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Κοιμήθηκαν οι υπηρεσίες πληροφοριών;» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα τονίζει πως οι τουρκική αστυνομία είχε προειδοποιήσει πως ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα είχε κάνει κάποιες ετοιμασίες. «Το ερώτημα είναι αφου υπήρχαν αυτές οι υποψίες γιατί δεν παρακολούθησαν τόσο καιρό το δράστη;» σχολιάζει η εφημερίδα.

«Άκυρος ο διαγωνισμός γεφυρών και αυτοκινητοδρόμων» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Ερντογάν δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποιήσεις των δρόμων όπου ισχυροί τουρκικοί όμιλοι είχαν προσφέρει 5.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται να ζητά μεγαλύτερο τίμημα.

«Δεν τους πετά ούτε χαλίκια» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Νταβούτογλου ο οποίος φέρεται να αναρωτιέται τους λόγους που η αεράμυνα της Συρίας δεν απάντησε στις επιθέσεις του Ισραήλ. « δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντέδρασαν δεν τους πέταξαν ούτε χαλίκια!» φέρεται να δηλώνει ο Νταβούτογλου.