O τουρκικός Τύπος σήμερα 03-01-2013

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Δυο παιδιά είναι χρεοκοπία» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει πως κάθε οικογενεια πρέπει να κάνει τουλάχιστον τρία παιδιά καθώς όπως υποστηρίζει «το ένα παιδί ή τα δυο παιδιά είναι χρεοκοπία μόλις με τρία παιδιά μπορούμε να κρατηθούμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε».

«Δεν έχουμε προκαταλήψεις σε επαφές με το Ιμραλι» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ο οποίος δηλώνει πως σε περίπτωση σωστής πληροφόρησης του λαού και εφ’οσον ο τελικός στόχος είναι ο αφοπλισμός του PKK δεν είναι αντίθετος με τις συναντήσει με τον Οτζαλάν.

«Δυο ημέρες στο Ιμραλι» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο διοικητής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της ΜΙΤ Xακάν Φιντάν πέρασε δυο ολόκληρες ημέρες στη νήσο Ιμραλι και συνομιλούσε με τον Αμτνουλάχ Οτζαλάν για εξεύρεση λύσης για το Κουρδικό ζήτημα.