Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 04-10-2012

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Αν το Χαλέπι είναι εκεί, η Τουρκία είναι εδώ» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε στόχους εντός της Συρίας μετά από την οβίδα που έπεσε στην περιοχή Ακτσάκαλε όπου σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι. H Ηürriyet γράφει πως 16 στόχοι εντός της Συρίας χτυπήθηκαν με 50 βολές του τουρκικού πυροβολικού.

«Αντίποινα και άδεια για επιχείρηση» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Άγκυρα είναι σε κατάσταση επιφυλακής μετά την επίθεση στην περιοχή Ακτσάκαλε. Η Μilliyet αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση φέρνει προς έγκριση στο Κοινοβούλιο την άδεια που θα της επιτρέπει να κάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. «Στην επικαιρότητα και το θέμα δημιουργίας ουδέτερης ζώνης εντός της Συρίας» γράφει η Μilliyet.

“ Bαριά πρόκληση από την Δαμασκό» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Ζaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Συρία χτύπησε με το πυροβολικό την περιοχή Ακτσάκαλε στην Τουρκία και αναφέρει πως το τουρκικό πυροβολικό αργά το βράδυ άρχισε να ανταποδίδει με τον ίδιο τρόπο .