O τουρκικός Τύπος σήμερα 04-12-2012

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«To παζάρι για το 10» είναι ο τίτλος της Hürrriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Τουρκία έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ 10 συστοιχίες Patriot στα σύνορα της με τη Συρία. «Όμως οι απαντήσεις που έχει λάβει από τις ΗΠΑ αλλά και από το ΝΑΤΟ δείχνουν πως η συμμαχία δεν μπορεί να στείλει περισσότερες από 4 συστοιχίες».

«Ποιος θα πείσει τον Άσαντ;» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στη συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν και τονίζει πως η Ρωσία έδειξε πως δεν είναι αντίθετη με την αποχώρηση του Άσαντ αλλά όπως γράφει « ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως ο Άσαντ δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει και το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να τον πείσει για να φύγει».

«Η Ρωσία και η Τουρκία είναι διατεθειμένες να βελτιώσουν τις σχέσεις τους παρά τις διαφορές» είναι ο τίτλος της Zaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις συμφωνίες συνεργασίας που υπέγραψαν ο Ερντογάν και ο Πούτιν και αναφέρει πως «οι διαφωνίες στη διπλωματία δεν εμποδίζουν την βελτίωση των οικονομικών σχέσεων».