O τουρκικός Τύπος σήμερα 10-01-2013

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    «Συναγερμός διαπραγματεύσεων» είναι ο τίτλος της Cumhruriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως την ώρα που η MIT ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Οτζαλάν και με το Βόρειο Ιράκ σχετικά με τα Κουρδικό, έχει αυξηθεί η ετοιμότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για πιθανές επιθέσεις από ομάδες Κούρδων που δεν επιθυμούν την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος με διάλογο. Η εφημερίδα γράφει πως πολλές μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν τεθεί σε «κατάσταση συναγερμού» καθώς υπάρχει ενδεχόμενο μεγάλων επιθέσεων.

    «Ας παραδώσουν τα όπλα και να εγκαταλείψουν τη χώρα» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έδωσε σημάδια με τον τρόπο η Άγκυρα επιθυμεί να λύσει το Κουρδικό. Ο τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται θετικός στο ενδεχόμενο εξόδου από την Τουρκία πολλών ανταρτών του PKK σε περίπτωση που παραδώσουν τα όπλα.

    «Κωνσταντινουπολίτες 8500 ετών» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως σε ανασκαφές στην ανατολική όχθη της Κωσνταντινούπολης βρέθηε οικισός που χρονολογείται 8500 χρόνια!