O τουρκικός Τύπος σήμερα 14-01-2013

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Το κράτος αναζητά τους δημοσίους υπαλλήλους με διπλό μισθό» είναι ο τίτλος της Zaman. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως γίνονται έρευνες για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν πάρει σύνταξη από έναν οργανισμό και εργάζονται κανονικά σε άλλο τομέα του δημοσίου. «Αυτοί οι υπάλληλοι μέχρι στιγμής είναι χίλιοι και αναζητούνται κι άλλοι» γράφει η Zaman.

«Δεν μπορεί να το έχει κάνει η Τουρκία» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην επίθεση όπου είχαν δολοφονηθεί οι τρεις ακτιβίστριες μέλη του PKK και τονίζει πως ο δικηγόρος τους στην ανάκριση του τόνισε πως «το PKK θεωρεί πως στη δολοφονία δεν έχει σχέση η Άγκυρα».

«Η δολοφονία στο Παρίσι είναι εκδίκηση στον Apo» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η δολοφονία των τριών ακτιβιστριών ήταν έργο από παρακλάδι του PKK στη Συρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Οτζαάν είχε ζητήσει από το παρακλάδι αυτό να σταματήσει τις επαφές του με τον Άσαντ και το μήνυμα ήταν η απάντηση αυτών προς τον Κούρδο ηγέτη.