Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 15-01-2013

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Προτιμώ να σαπίσω» είναι ο τίτλος της Μilliyet. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά σε δηλώσεις του πρώην αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ. Ο ίδιος απάντησε σε φήμες πως ενδέχεται να αποφυλακιστεί μελλοντικά με νόμο που θα αθωώνει και τον Οτζαλάν. Ο Μπασμπούγ απάντησε και τόνισε πως « αντί να αποφυλακιστώ μαζί με τον Οτζαλάν προτιμών να μείνω εδώ στη φυλακή και να σαπίσω».


«Δεύτερη άνοιξη στους συνταξιούχους» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχεται βοήθεια στο σπίτι στους συνταξιούχους. « Φάρμακα, ιατρική περίθαλψη ακόμα και η προμήθεια ψωμιού στο σπίτι είναι στα σχέδια βοήθειας προς τους συνταξιούχους» αναφέρει η εφημερίδα.

«Συναγερμός για ενδεχόμενο προβοκάτσιας» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση αλλά και το φιλο-κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας προειδοποιούν για ενδεχόμενο προβοκάτσιας στις κηδείες των ακτιβιστριών που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι. Οι κηδείες των τριών γυναικών θα γίνουν στη νοτιοανατολική Τουρκία.