O τουρκικός Τύπος σήμερα 16-01-2013

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    «Μη σας επηρεάσουν τα κόλπα στις κηδείες» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος καλεί τους Κούρδους να μην επηρεαστούν αρνητικά από κανέναν κατά τη διάρκεια των κηδειών των τριών μελών του PKK στο Ντιγιαρμπακίρ οι οποίες δολοφονήθηκαν στο Παρίσι.

    « Τα έγγραφα τριών δημόσιων οργανισμών είναι στα χέρια Ρώσων και Κινέζων πρακτόρων» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως η εταιρεία Kaspersky η οποία ειδικεύεται στην προστασία των συστημάτων πληροφορικής από ηλεκτρονικές επιθέσεις, ανέφερε πως τρεις δημόσιοι οργανισμοί της Τουρκίας αλλά και μια πρεσβεία έπεσαν θύμα της επίθεσης και πράκτορες κατάφεραν να αποσπάσουν στοιχεία από τους υπολογιστές τους.

   «Τελευταίες προτάσεις από το Ιμραλι» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Οτζαλαν φαίνεται πως συμφωνεί στο νέο Σύνταγμα να μην υπάρχει αναφορά στους Κούρδους αλλά ζητά τη σύνταξη του σχεδίου επίλυσης του Κουρδικού να γίνει από συγκεκριμένα ονόματα και στελέχη του Κόμμαος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.