Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 18-10-12

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     « Η πρόσκληση της χρονιάς» είναι ο τίτλος της Milliyet. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο οίκος αξιολόγησης Fitch έχει στείλει πρόσκληση στους επενδυτές για σύσκεψη στις 8 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Η Μilliyet αναφέρει πως περιμένει αύξηση της βαθμολογίας της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας και καταλήγει στο συμπέρασμα « μήπως η τουρκική οικονομία θα ζήσει το Νοέμβριο τη δική της άνοιξη;”

     »Aσφάλεια στο φυλάκιο-φρούριο» είναι ο τίτλος της POSTA. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως με τα νέα φυλάκια που χτίζονται στα σύνορα της ανατολικής Τουρκίας αυξάνεται η δυνατότητα του στρατού έναντι του PKK. Σύμφωνα με την POSTA « είναι δύσκολο οι «τρομοκράτες» να κάνουν επιθέσεις στα συγκεκριμένα φυλάκια»

    «Σπάνε ρεκόρ οι επενδύσεις στο εξωτερικό» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Dünya. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι άμεσες επενδύσεις των Τούρκων στο εξωτερικό «τα τελευταία 10 χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 18.7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τους τελευταίους 8 μήνες οι άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό έχουν ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια».