O τουρκικός Τύπος σήμερα 21-11-2012

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Τελικά το είδαμε κι αυτό» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη δίκη των πραξικοπηματιών του 1980. « Ο Κενάν Εβρέν και ο Ταχσίν Σαχίνκαγια 32 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα έστω και από το κρεβάτι του νοσοκομείο έκατσαν στο εδώλιο μέσω τηλεδιάσκεψης»

«Τελευταία στάση» είναι ο τίτλος της Sabah που παρουσιάσει ως «νίκη της δημοκρατίας» της δίκης των πρων πραξικοπηματιών στρατηγών Εβρέν και Σαχίνκαγια. Όπως στην Ελλάδα, στη Χιλή και στην Αίγυπτο που εκδικάστηκαν τα πραξικοπήματα και οι δικτάτορες 32 χρόνια μετά το 1980 οι πραξικοπηματίες έκατσαν στο εδώλιο και κατηγορούνται για τις πράξεις τους».

« Έρχεται η μητρική γλώσσα στις δημόσιες υπηρεσίες» είναι ο τίτλος της Ηabertürk.H τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει πως οι τουρκικές δημόσιες υπηρεσίες δηλαδή οι Κούρδοι που δεν γνωρίζουν καλά την τουρκική γλώσσα « οι δημόσιες υπηρεσίες θα διαθέτουν διερμηνέα για την εξυπηρέτηση» του γράφει η εφημερίδα που κάνει αναφορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάϊ.