Τουρκικός Τύπος: «Αύξηση στον αριθμό των εκτρώσεων»

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Αύξηση στον αριθμό των εκτρώσεων που τρομάζoυν » είναι ο τίτλος της Ζaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των εκτρώσεων στην Τουρκία. «130.000 εκτρώσεις σε 1.5 εκατομμύριο εγκυμοσύνες είναι ένας ανησυχητικός αριθμός» σχολιάζει η Zaman.

«H οικονομία πάει καλά»! είναι ο ειρωνικός τίτλος της Cumhuriyet. Η τουρκική εφημερίδα γράφει « περισσότερες οι αιτήσεις για την πώληση οργάνων παρά για τη δωρεά οργάνων, οι εργαζόμενοι εταιρειών που είναι σε κρίση παίρνουν διαζύγια και ο λαός πάλι χρησιμοποιεί κάρβουνο καθώς αυξήθηκε σε απαγορευτικά επίπεδα η τιμή του φυσικού αερίου.»

«Συνομιλίες στην αυλή» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι συνομιλίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν συνεχίζονται στη νήσι Ιμραλί και πραγματοποιούνται στην αυλή 40 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται ανάμεσα σε τρία κενά κελιά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των υποκλοπών . Στις συνομιλίες συμμετέχει και ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.