Τουρκικός Τύπος: «Mπορούμε να ζούμε μαζί»

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Μπορούμε να ζούμε  μαζί» είναι ο τίτλος της Hürriyet.  H τουρκική εφημερίδα γράφει πως το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση όπου το 95% των ερωτηθέντων απάντησε πως «Τούρκοι και Κούρδοι μπορούμε στο μέλλον να ζούμε μαζί ». Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα το 51% του λαού υποστηρίζει πως πρέπει να γίνονται συνομιλίες με τον Αμντουλάχ Οτζαλάν.

«Ο υποκλοπέας τηλεφωνικών συνομιλιών προειδοποιεί» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ο οποίος τονίζει πως «οι έξυπνες συσκευές» υποκλέπτονται πιο εύκολα και συνιστά στον κόσμο να αγοράζει παλιές τηλεφωνικές συσκευές.

«Εισαγόμενος χάκερ για το μαύρο κουτί» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «το κράτος δεν κατάφερε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας». Το θέμα αφορά τη δίκη για το κύκλωμα κατασκοπείας που έχουν συλληφθεί δεκάδες άνθρωποι με την κατηγορία της διαρροής στρατιωτικών μυστικών. Αλλά τα δεδομένα που υπήρχαν στους υπολογιστές, καθώς 45 ειδικοί της Ασφάλειας δεν κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα από το αρχείο που έχει το όνομα «Πανδώρα».