Τουρκικός Τύπος: «10 ημέρες στο PKK»

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«10 ημέρες στο PKK» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως στη συνάντηση των κούρδων βουλευτών με τον Αμντουλάχ Οτζαλάν , ο κούρδος ηγέτης « παρέδωσε τρεις φακέλους για να σταλούν στο PKK, στο ΒDP και στο ευρωπαϊκό παρακλάδι του PKK και τους ζητά να απαντήσουν σε αυτά που γράφει μέσα, εντός 10 ημερών».

«Κάλεσμα για εκεχειρία στο Νεβρόζ» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Οτζαλάν ζητά να ξεκινήσει εκεχειρία στις 21 Μαρτίου που είναι η γιορτή των Κούρδων το Νεβρόζ. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Οτζαλάν ανέφερε στους βουλευτές που τον επισκέφθηκαν , οι περίπου 4000 αντάρτες του PKK ενδέχεται να φύγουν από την Τουρκία ανενόχλητοι περίπου τον Μάϊο-Ιούνιο.

« Η διαφορά των πολιτισμών» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «ενώ στην Τουρκία οι εισαγγελείς και οι δικαστές δέχονται ως αποδεικτικά στοιχεία τις τηλεφωνικές υποκλοπές δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ευρωπαίους δικαστές που αρνούνται να τα αποδεχθούν ως πειστήρια».