Toυρκικός Τύπος: «Δεν είναι Wikileaks αλλά Αpoleaks»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

“Apoleaks” είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη διαρροή των πρακτικών των συνομιλιών του Αμντουλάχ Οτζαλάν με τους Κούρδους βουλευτές και γράφει πως «η διαρροή θυμίζει την υπόθεση των εγγράφων που είχε δημοσιεύσει το Wikileaks».

«Σεισμός των πρακτικών» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο Οτζαλάν έχει εκνευριστεί από τη διαρροή του περιεχομένου των συνομιλιών ενώ η ηγεσία του PKK στο Βόρειο Ιράκ εκφράζει επιφυλάξεις για τις εξελίξεις. «Υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στο όρος Κάντιλ (σ.σ. ηγεσία του PKK στο Βόρειο Ιράκ) και στον Οτζαλάν σχετικά με τον τρόπο υποχώρησης των ανταρτών» γράφει η Vatan.

“ Δεύτερο σαμποτάζ» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη διαρροή των πρακτικών και τονίζει πως «μετά τις συνομιλίες του Όσλο ήρθε η σειρά του σαμποτάζ και στις συνομιλίες του Οτζαλάν με τους βουλευτές. Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε με τη διαρροή ενώ το κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας ανέφερε πως το θέμα αυτό θυμίζει το σαμποτάζ των συνομιλιών στο Όσλο».