Tουρκικός Τύπος: «Oι κάτοικοι της Γάζας περιμένουν τον Ερντογάν»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Οι κάτοικοι της Γάζας κοιτάζουν το δρόμο» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στο επικείμενο ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γάζα και αναφέρει πως «οι Παλαιστίνιοι περιμένουν με αγωνία την επίσκεψη του Ερντογάν καθώς ελπίζουν πως θα αρθεί το εμπάργκο και θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους».

«Φρένο στην οικονομία γκάζι στο part-time» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για μείωση του ρυθμού της ανάπτυξης επηρρέασε και τους επιχειρηματίες που ακολούθησαν τις αποφάσεις αυτές μειώνοντας τις θέσεις εργασίας αλλά κυρίως αυξάνοντας την part-time εργασία. Ο αριθμός των εργαζομένων “part-time” τριπλασιάστηκε μέσα μόλις σε ένα χρόνο»

«Ήρθε η άνοιξη στα βουνά της πατρίδας μου» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως με την μείωση της έντασης στη νοτιοανατολική Τουρκία και την απόσυρση των Κούρδων ανταρτών, τα βουνά της περιοχής θα «καθαρίσουν» από νάρκες και θα επιτρέπεται και πάλι στους κατοίκους να ανεβαίνουν στα βουνά.