Toυρκικός Τύπος: » Πανικός μαύρου χρήματος»

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Πανικός μαύρου χρήματος» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στα οικονομικά μέρα που ελήφθησαν στην Κύπρο και αναφέρει πως « έπαθαν σοκ όσοι είχαν καταθέσει τα χρήματα τους στις ελληνοκυπριακές τράπεζες καθώς ηταν φορολογικός παράδεισος. Τώρα η Ε.Ε επέβαλλε φόρο 9.9 στις καταθέσεις και 20% φόρο στους τόκους των καταθέσεων». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως οι Ρώσοι διαθέτουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στις Κυπριακές τράπεζες.

«Όποιος και να είσαι επέστρεψε στην Ανατολή» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ο οποίο καλεί τους Χριστιανούς και Εβραίους που εκδιώχθηκαν από την Τουρκία να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη τους.

«Αυτό είναι το κάλεσμα του Οτζαλάν» είναι ο τίτλος της Τaraf. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο Οτζαλάν έχει έτοιμη την δήλωση του που αθ περιέχει τέσσερις όρους για την κατάπαυση του πυρός με την Τουρκία. «Τρίτη ομάδα Κούρδων βουλευτών που θα τον επισκεφθεί στη νήσο Ίμραλι θα παραλάβει την επιστολή» γράφει η τουρκική εφημερίδα.