Τουρκικός Τύπος: «Πάντρεψαν κορίτσι 10 ετών»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Πάντρεψαν 10χρονο κορίτσι» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει πως στην Κωνσταντινούπολη έχει παντρευτεί ένα δεκάχρονο κορίτσι, τρία κορίτσια 13 ετών  και άλλα πέντε δεκατετράχρονα κορίτσια. Οι γαμπροί ήταν μεγαλύτεροι μάλιστα ο ένας είχε 33 χρόνια διαφορά με τη νύφη!

«Η σκόνη και το χώμα του είναι χρυσός» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει πως τέσσερις καθαρίστριες του κοινοβουλίου είναι απόφοιτες πανεπιστημίου και μπήκαν ως καθαρίστριες καθώς δεν έβρισκαν δουλειά ενώ λαμβάνουν καλό μισθό 3100 τουρκικών λιρών (1400 ευρώ) τη στιγμή που ο βασικός μισθός στην Τουρκία είναι περίπου στις 800 λίρες (370 Ευρώ).

«Χειρότερη συμπεριφορά και από την απόλυση σε δημοσιογράφο που εργάζεται 59 χρόνια επειδή κατηγόρησε τον Ταγίπ» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sözcü. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η εφημερίδα Milliyet δεν δημοσίευσε άρθρο του Χασάν Πουλούρ στο οποίο κατηγορούσε τον Ερντογάν λόγω των συνομιλιών με τον Οτζαλάν για την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος. «Λογοκρισία με τον φόβο του Ερντογάν» είναι το σχόλιο της εφημερίδας.