O τουρκικός Τύπος σήμερα 06-01-2013

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    «Συμβαίνουν όμορφα πράγματα» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος , ανακοίνωσε πως στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ερντογάν για να λυθεί το Κουρδικό ζήτημα. « Αναβιώνουν οι ελπίδες για να σταματήσει η αιματοχυσία» γράφει η εφημερίδα για τις δηλώσεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

   «Αναζητούνται τρεις πασάδες» είναι ο τίτλος της Zaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως στα πλαίσια των ερευνών για το πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου ο εισαγγελέας ζήτησε την ανάκριση τριών στρατηγών οι οποίοι δεν βρέθηκαν στα σπίτια τους και αναζητούντα. Σύμφωνα με την εφημερίδα έχει σταλεί προειδοποίηση σε όλα τα τελωνεία για να μην δραπετεύσουν στο εξωτερικό.

  «Μετα το AKP και το CHP μπήκε στη βάρκα του Οτζαλάν» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα γράφει « το κυβερνών κόμμα έχει κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον τρομοκράτη Οτζαλάν. Το Ρεπουμπλικάνικό Λαϊκό Κόμμα ανακοίνωσε πως στηρίζει τις διαπραγματεύσεις. Τώρα η κυβέρνηση θα μπορεί να δίνει περισσότερα πράγματα στον Οτζαλάν».