O τουρκικός Τύπος σήμερα 19-11-2012

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Μεχμέτ να πας στο νησί» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση και το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας ζήτησαν από τον αδελφό του Αμντουλάχ Οτζαλάν , Μεχμέτ να πάει στο Ιμραλι για να πάρει το μήνυμα του Κούρδου ηγέτη που καλούσε του απεργούς πείνας να σταματήσουν τη δράση τους.

«Πρώτο βήμα για τη νέα φάση» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως ο τερματισμος των απεργιών πείνας ανοίγει το δρόμο για διάλογο στο Κουρδικό ζήτημα. Ο Οτζαλάν που είδε αυτό το ενδεχόμενο έκανε το κάλεσμα για τερματισμό της απεργίας πείνας»

«Οι πιλότοι είδαν τον πύραυλο αλλά δεν γλίτωσαν το αεροπλάνο» είναι ο τίτλος της Zaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως έχει ετοιμαστεί η έκθεση σχετικά με το αεροσκάφος που κατερριψε η Συρία το καλοκαίρι και αναφέρει πως οι Τούρκοι πιλότου είχαν δει τον πύραυλο να έρχεται πάνω τους, έστριψα το αεροσκάφος όμως λόγω της έκρηξης πανικοβλήθηκαν και δεν πρόλαβαν να το επαναφέρουν στην κανονική του πορεία .