Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 20-01-2013

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Θα πάμε εκεί για να προχωρήσουμε τη διαδικασία» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σελαχατίν Ντεμίρτας ο οποίος αποκαλύπτει πως τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τον Οτζαλάν για να συζητήσει μαζί του και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο ο διάλογος για το Κουρδικό.

«Εθνική διαδικτυακή ασπίδα» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως Τούρκικη εταιρεία σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια δημιούργησε πρόγραμμα προστασίας των υπολογιστών από ηλεκτρονικές επιθέσεις και η Τουρκία είναι η 9η χώρα στον κόσμο που θα έχει δικό της πρόγραμμα το οποίο έχει την ονομασία Savungan.

«Αν επιλυθεί το πρόβλημα η Τουρκία θα απογειωθεί» είναι ο τίτλος της Star. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε μια έρευνα ανάμεσα σε εκατοντάδες τουριστικούς πράκτορες της Ευρώπης οι οποίοι τονίζουν πως σε περίπτωση επίλυσης του Κουρδικού θα γίνουν τουριστικές επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ στη νοτιοανατολική Τουρκία.