O τουρκικός Τύπος σήμερα 24-01-2013

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Παραίτηση που ταρακούνησε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως «παραιτήθηκε ο αρχηγός του Στόλου Γκιουνέρ ως αντίδραση των αποφάσεων του δικαστηρίου για το σχέδιο Βαριοπούλα αλλά και τις κατηγορίες του δικαστηρίου σχετικά με τη δίκη των πρακτόρων». Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως «ο τουρκικός Στόλος έμεινε ακέφαλος και ενδέχεται να παραιτηθεί και ο αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού».

«Ο πρώτος στόχος του κυκλώματος πρακτόρων ήταν οι ανώτεροι αξιωματικοί» είναι ο τίτλος της Ζaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το κύκλωμα με τις ιερόδουλες που αποσπούσε πληροφορίες από τον τουρκικό στρατό είχε βάλει ως στόχο του τους ανώτερους αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και είχε κλέψει ακόμα και χάρτη με όλα τα σημεία των φυλακίων του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Στο θέμα της λύσης είμαστε στην κορυφή» είναι ο τίτλος της Star. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση Ερντογάν με τους βουλευτές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Τουρκίας ο οποίος δήλωσε πως « στο θέμα της επίλυσης του Κουρδικού είμαστε κοντά και αν τα καταφέρουμε το PKK δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε στην πόλη Χακάρι».