O τουρκικός Τύπος σήμερα 25-01-2013

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

“Η τελευταία κουβέντα του ναυάρχου» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στην παραίτηση του αρχηγού του τουρκικού Στόλου Νουσρέτ Γκιουνέρ. Η εφημερίδα τονίζει πως ο Γκιουνέρ έφτασε στα όρια του με την υπόθεση κατηγοριών με κύκλωμα πρακτόρων στη Σμύρνη και παραιτήθηκε δηλώνοντας « δηλαδή τώρα εγω είμαι ο αρχηγός των 300 πρακτόρων;”

«Αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, άλλαξαν τέσσερις υπουργοί» είναι ο τίτλος της Zaman. “Τελικά έγιναν οι αλλαγές στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που αναμένονταν εδώ και καιρό. Άλλαξαν οι υπουργοί Παιδείας, Εσωτερικών, Τουρισμού και Υγείας.» γράφει η εφημερίδα.

« Ρατσιστικό πραξικόπημα στη λύση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα» είναι ο τίτλος της Star. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις της βουλευτού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπιργκιούλ Αϊμάν η οποία στην ομιλία ης στο Κοινοβούλιο δήλωσε « δεν μπορείτε να δείτε ως ίσους τους Τούρκους με τους Κούρδους. Είμαστε σε επίθεση για αυτοάμυνα». H εφημερίδα σχολιάζει πως οι δηλώσεις αυτές δημιουργού πρόβλημα στις προσπάθειες επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος.