O τουρκικός Τύπος σήμερα 27-01-2013

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Στον πηγαιμό έχει στον ερχομό δεν έχει» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα κάνε αναφορά στο θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος και γράφει πως « για το θέμα αυτό θα επιτρέπεται η αγορά σιγάρων στα duty free από την έξοδο από τη χώρα όμως θα απαγορευθεί στην είσοδο».Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα θα αυξηθεί κι άλλο ο φόρος στα τσιγάρα για να μειωθεί η κατανάλωση του.

«Βήμα που ανέβασε το ηθικό του στρατού» είναι ο τίτλος της Μilliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι δηλώσεις του Ερντογάν για την έλλειψη αξιωματικών και το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου που επιτρέπει τις συλλήψεις των αξιωματικών άλλαξε το κλίμα στο στράτευμα «που περιμένει όμως τα βήματα της κυβέρνησης».

«Εμπόδιο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της MIT με το PKK παρουσιάστηκε εμπόδιο το οποίο είναι τα υπάρχοντα της Κουρδικής οργάνωσης που αγγίζουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Άγκυρα ζητεί την εξάλειψη αυτής της οικονομικής δύναμης καθώς θεωρεί αργότερα μπορεί να επανιδρυθεί το PKK με την οικονομική αυτή δύναμη ενώ ο Οτζαλάν αρνείται. Τώρα ψάχνεται μια φόρμουλα για να «ξεκολλήσουν» οι διαπραγματεύσεις. .