Toυρκικός Τύπος: «Tα δυο πρόσωπα του Ερντογάν»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Τα δυο πρόσωπα του Ταγίπ» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο τούρκος πρωθυπουργός «άλλα λέει κι άλλα κάνει». Η ίδια εφημερίδα υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος ήταν εναντίον του φιλο-κουρδικού Κόμματος, του Οτζαλάν «ενώ τώρα κάνει δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν» γράφει.

«5 εκατομμύρια αγγλικές λίρες από τον αέρα» είναι ο τίτλος της Takvim. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα του τουρκοκύπριου επιχειρηματία Ασίλ Ναντίρ που κρατείται στις φυλακές της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τούρκος επιχειρηματίας Χαμίτ Μπαγκάνα ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Onur Air πλήρωσε 5 εκατομμύρια λίρες για να εξαγοράσει την ποινή του Ναντίρ. Ο τουρκοκύπριος επιχειρηματίας θα αποφυλακιστεί και θα επιστρέψει πιθανότατα στην Τουρκία.

«Να φύγουν οι κάμερες» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του βουλευτή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ζεκί Ασλάν ο οποίος εκφράζει παράπονα για τις κάμερες που υπάρχουν παντού και ζητά την απαγόρευση τους στα εμπορικά κέντρα, στους δρόμους καθώς «παραβιάζουν την προσωπική ζωή, οι άνθρωποι έχουν μυστικά ακόμα και από το σύντροφο τους» αναφέρει.