Παραλήρημα Τούρκων με τον Α/ΓΕΕΘΑ: «Επισκέφτηκε αποστρατιωτικοποιημένα και αμφισβητούμενης κυριαρχίας νησιά» [pics, vid]

Στο Καστελόριζο βρέθηκε χθες ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Γαύδο, Κρήτη, Κάρπαθο και το εν λόγω νησιωτικό σύμπλεγμα για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

Όπως αναφέρει σήμερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Cummhuriyet της Τουρκίας αναφέρθηκε  στην συγκεκριμένη περιοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου γράφοντας πως «ο Έλληνας αρχηγός προκαλεί με την επίσκεψή του. Ο Α/ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας επισκέφθηκε τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

 

Παράλληλα, Τούρκοι αναλυτές βάζουν στο στόχαστρο την Κρήτη, λέγοντας πως «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη θα δημιουργήσει προβλήματα». Αναφέρουν, δε, πως αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αυτή την επέκταση τότε θα έχει καταπατήσει τα δικαιώματα της Λιβύης.