OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τσαβούσογλου: «Ποιός ελληνικός εναέριος χώρος; – Θα φτάσουμε το θέμα κυριαρχίας των νησιών ως το τέλος»

21/07/2022 - 15:41
Τσαβούσογλου
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός στην τουρκική τηλεόραση, αφού αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου και του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ο Τσαβούσογλου μίλησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, για θέματα εφ’όλης της ύλης, όπως η Ελλάδα, τα F-16 από τις ΗΠΑ, την επίθεση στο Ιράκ, την Ουκρανία και τις σχέσεις με την Αρμενία.

Συγκεκριμένα, για τις σχέσεις με την Ελλάδα δήλωσε: «Δεν είναι εφικτό να πούμε ναι σε μια διαδικασία για τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; Υπάρχουν νησιά τα οποία η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της, νησιά και βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες».

Ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς αναγνωρίζει 6 μίλια εναέριου χώρου για την Ελλάδα και όχι 10.

«Με 6 μίλια χωρικά ύδατα να ζητούν εναέριο χώρο 10 μιλίων, αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Αυτό αναφέρθηκε σε μια επιστολή που έστειλε το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ στο Κογκρέσο. Τώρα η Ελλάδα απαιτεί 10 μίλια. Δεν τίθεται θέμα να μην χρησιμοποιήσουμε αυτά τα 4 μίλια. Οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα υλικά αμυντικής βιομηχανίας. αλλά έχουν κατασκευάσει και βάσεις.

«Όταν δίνετε ένα προϊόν (αμυντικής βιομηχανίας) στην Ελλάδα θέτετε κάποιο όρο για να μην παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας;», τόνισε. «Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, ακόμη και τον εναέριο χώρο πάνω από την ηπειρωτική μας χώρα».

Θέμα ξανά για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. «Για ποιον εξοπλίζουν τα νησιά; Για εμάς. Εξοπλίζονται εναντίον της Τουρκίας. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς και διμερείς συμφωνίες και αν δεν το κάνει, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία. Θα το φτάσουμε μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: Newsit.gr / TRT Haber / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: F-16 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣΗΠΑΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Related Posts

ATR-72
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από τουρκικό αεροσκάφος ATR-72

08/12/2025 - 18:58
ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1921 πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας του Κουντουριώτη

Η Συρία γιορτάζει έναν χρόνο από την πτώση του Άσαντ: Ο πρόεδρος αλ Σάρα υπόσχεται «συνύπαρξη και δικαιοσύνη»

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»

Ερντογάν σε Όρμπαν: «Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία»

Γερμανία: «Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ οι ΗΠΑ δεν στέκονται στο πλευρό των Ευρωπαίων»

SAFE: Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα να υποβάλλει εκ νέου το σχέδιο για τους εξοπλισμούς

Ρωσία: Τρεις στρατιώτες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός Αμερικανού που πολεμούσε εθελοντικά για τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Top News

Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο - 48.000 ευρώ σε Κυριάκου και Αρναούτη δίνει η οικογένεια του τραγουδιστή

Τρίζει το deal Netflix – Warner Bros μετά τη σφήνα της Paramount με προσφορά 108 δισ. δολάρια

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Τι ζητούν από την κυβέρνηση για να ανοίξουν τους δρόμους - Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στην Κρήτη

Γιώργος Μαζωνάκης: Επιστρέφει στις πίστες της νυχτερινής Αθήνας - Δηλώνει «παρών με τον ΑPON»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert