Τσαβούσογλου προς Μητσοτάκη: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απάντησε με επιθετικότητα στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν πως «Σας περιμένουμε στο φως της ημέρας». «Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται καν να σχολιάσουμε τέτοιες παρατηρήσεις. Εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πού θα πάμε» απάντησε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην επερχόμενη σύνοδο του ΟΗΕ ή ακόμη και προσπάθειες για μια τέτοια συνάντηση.

Επίσης, υποστήριξε ότι το πραγματικό πρόβλημα της Αθήνας είναι ότι «ενοχλούνται γιατί η Τουρκία έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή. Θέλουν να μας προκαλούν».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για τα F-16 με τις ΗΠΑ, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «Δεν υπάρχει πρόβλημα σε πολιτικό ή τεχνικό επίπεδο. Δεν υπάρχει πρόβλημα στις συνομιλίες μεταξύ μας, συνεχίζονται κανονικά». είπε.

Τέλος, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι βοηθά την παράκαμψη των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, την ίδια στιγμή που η Τουρκία δεν έχει υιοθετήσει καν τις κυρώσεις αυτές.

«Τυπική υποκρισία της Ελλάδας. Από τη μια πλευρά, σε κάθε συνάντηση παραπονιέται για τη μη συμμετοχή της Τουρκίας σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά από την άλλη βοηθά στην παράκαμψη αυτών των κυρώσεων», δήλωσε.

Με πληροφορίες από: Anadolu / Φωτογραφία αρχείου Reuters