Τσαβούσογλου: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ένας γείτονας που απλώνει χείρα βοηθείας είναι αληθινός γείτονας»

O Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, τις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς, όπου τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον Τσαβούσογλου να υποδέχεται τον κ.Δένδια στο αεροδρόμιο των Αδάνων με έναν εναγκαλισμό.

Μετά το τέλος της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ευχαρίστησα τον Νίκο Δένδια, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένας γείτονας που απλώνει μια χείρα βοηθείας, είναι ένας πραγματικός γείτονας».

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας μετέβησαν με ελικόπτερο στο κέντρο πολιτικής προστασίας (AFAD) στην Αντιόχεια, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη διαχείριση της τεράστιας καταστροφής μετά τους δύο φονικούς σεισμούς που έπληξαν δέκα επαρχίες της Τουρκίας.

«Θα ήθελα να έρχομαι για χαρές, όχι για τέτοια ζητήματα, αλλά είμαστε εδώ τώρα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, μόλις έφτασε στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια.

«Η Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Τουρκία σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή & προτίθεται να στηρίξει περαιτέρω τις προσπάθειες αρωγής», έγραψε στον δικό του λογαριασμό στο Twitter o Έλληνας ΥΠΕΞ μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.